Fatsa Masal Kreş ve Gündüz Bakımevi olarak, çocuklarımıza huzurlu ve güvenli bir eğitim ortamı sağlamanın yanı sıra, Akademisyen Psikolog kontrolünde duygusal ve ruhsal gelişimlerini destekleyici faaliyetlerde bulunuyoruz.
"Bir İnsan Çiz Testi, Beier Cümle Tamamlama Testi, Ankara Gelişim Tarama Envanteri, vb." testler aracılığı ile çocuklarımızın iç dünyalarını daha iyi tanımayı ve onlara daha iyi bir hizmet sunmayı görev edinmekte, ve her geçen gün okul öncesi eğitim destekleyici faaliyetlerimizi artırmaya devam etmekteyiz.
Fatsa Masal Kreş ve Gündüz Bakımevi olarak; okul öncesi eğitim kurumumuzda verdiğimiz psikolojik destek faaliyetleri ile farklı yaş gruplarında sınıf gözlemleri yaparak çocuklarımızın gelişim süreçleri ile ilgili bilgi toplayıp, çeşitli gelişim envanterleri kullanarak onların bilişsel, sosyal, duygusal ve fiziksel gelişimlerine destek sağlıyoruz.
Uyguladığımız Başlıca TERAPİ METOTLARI
Bilişsel Davranışçı Terapi
Bilişsel Davranışçı terapi, ruhsal durumlar ile sözel etkileşim yoluyla yani yüz yüze iletişim yoluyla ilgilenme tekniğine verilen genel addır.
Bilişsel Davranışçı terapi ruhsal durumları açıklarken ve nedenlerini araştırırken psikoloji biliminin verilerine dayanır. Sorun çözme hedeflidir.
Bilişsel Davranışçı terapi sadece çocuklarımızın güncel sorunlarını çözmez aynı zamanda bütün yaşamları süresince sorunlarını çözmekte kullanabilecekleri özel bir takım beceriler kazandırır.
Masal Terapisi
Masal ve hikayeler aracılığı ile çocukların kendilerini ve ihtiyaçlarını ifade etmelerine yoğunlaşan özel terapi türüne “masal terapisi” denir. Masal terapisi, çocukların bilişsel ve sosyal becerilerini, duygu ve düşüncelerini, gösterdikleri ile ortaya koymalarını amaçlar.
Masal terapisti ise çocuğun ortaya koyduğu masal dünyasına onunla birlikte girerek, çocuğun masal dilini konuşur. Terapi sürecinin sonunda çocukların yaşadıkları duygusal sıkıntıları gidermeleri ve sağlıklı gelişimlerine ulaşmaları hedeflenir.
Oyun Terapisi
Oyun terapisi çocukların uyumlu ve mutlu olarak yaşamalarını hedefleyen gelişimsel bir terapi şeklidir. Çocukların oyunu ve oyuncakları kullanarak kendilerini ifade etme gereksinimlerine odaklanan özel bir süreçtir.
Çocuklar, kendilerine güvenli bir ortam sunan eğitimli bir oyun terapisti ile istedikleri şekilde oynayabilmeleri için cesaretlendirilirler. Bu süreçte, çocuklara duygusal sorunlarını ifade edebilmeleri için değişik çeşitte birçok oyuncak sunulur. Çocukların kendilerini sanat, drama ve hayal gücü içeren oyunlar yoluyla ifade edebilmeleri için fırsat yaratılır.